Jobba med dig själv och resultaten börjar komma

 
Måndag igen höstlov i vår del av landet och snart är även denna månad slut. Hoppas ni haft en trevlig helg och är laddade för en ny vecka med nya utmaningar. 

Förra veckan va lite motig för min del men fick snabbt kontroll på jobbproblemet såpass att jag nu har två jobb att välja mellan. 
Även om det går emot en och känns som skit vissa dagar får man inte låta dom negativa känslorna ta över samtidigt som det inte bara räcker att tänka possitivt för att få till en förändring. 
Det krävs action också för utan handling ingen förändring. Det finns inga genvägar där om du nu inte råkar va född med silversked i munnen och får hjälp av någon så fort du knäpper med fingrarna vill säga. Men skämt å sido så ser ju inte verkligheten ut för de flesta av oss eller hur.
Vad gjorde jag för att lösa jobbproblemet?
Jo jag skickade ett mejl till personalansvarig och förklarade att jag inte är intresserad av ytterligare ett vikarie jobb utan behöver nått med schemalagda tider och stabil inkomst. Det tog inte många timmar fören jag fick telsamtal och erbjudande om ett städjobb på en skola 6 h/dag det är ju okej. Meddelade detta sen dagen efter till kollegorna på en annan skola jag vikarierar på varpå dom får bråttom att ge mig info om en tjänst som ligger ute hos dom och eftersom jag jobbat där innan så borde jag ha goda chanser att få den tjänsten. Hm sagt och gjort startade dagen med att skicka in mitt cv till rektorn som inte var på plats den dagen. Får jag inte den tjänsten har jag ändå städjobbet där jag förövrigt ska få mer info om ytterligare tider i morgon. Är man positiv och har rätt attityd till problemen dyker lösningar och nya dörrar upp mycket snabbare än om jag kört huvudet i sanden och tyckt synd om mig själv där och då.
 
Det jag ska skriva  nu är återkommande i så många olika situationer i livet och faktum är att det är upp till dig om du löser dina problem , uppfyller dina drömmar eller inte. 

→ Du måste arbeta för det du vill uppnå. Du måste ge allt du kan varenda dag även de dagar du inte har lust så är det bara. Även om du inte presterar på topp varje dag så är en liten insats bättre än att inte göra något alls eller hur, det tar bara längre tid om du inte lägger så mycket tid på uppgifterna varje dag. 

→ Skriv ner vad du vill ändra på, problem du måste lösa på vägen och vad du får ut av att lösa det hela. Hur känns det när du gjort klart uppgiften, beskriv så noga du kan.
 
→ Gör en plan på vad som ska göras, dela upp i mindre delmål om det är en stor uppgift. Sätt en slut datum som är realistisk skulle det ta längre tid så flyttar du bara fram slutdagen nån vecka eller månad.Bissa saker går fortare än man tönkt sig andra tar längre tid så är det bara. 

→ Få in nya rutiner, det kan va segt i början men om inte Du löser uppgiften vem gör det då? Ställ klockan 30 min eller en timme tidigare på morgonen och kom igång med dagen tidigare, fördelen med att starta tidigt är att du har energi kvar vilket oftast börjar ta slut fram på kvällen då det är lättare att skjuta upp det till i morgon.
Ställ klockan va konsekvent och gör det, lägg in påminnelser i mobilen sätt upp lappar på olika ställen som påminner dig. Det kommer gå trögt i början men sen går det lättare och blir en vana men ge inte upp. Det är bättre att göra lite en dag än inget alls. 

→ Går det ändå trögt och du har svårt att hålla fokus behöver du påminnas om varför du gör det! En visionboard med bilder på det du vill ha eller uppnå gör susen. Att se en bild på det vi kämpar för gör det mycket lättare att hitta morivationen igen. Ett tips är att spara bilden eller bilderna (gör ett kollage) och spara som bakgrund i mobilen eller som skärmsläckare på datorn så ser du den dagligen.

Sammanfattningsvis handlar det om att skriva ner en plan för det man vill göra/ändra på, hur ska du gå till väga vilka steg behöver du ta? Sätt en deadline för när det ska va klart. Sparar man till en resa är det ju lätt att ha ett slutmål till en viss tid på året osv. denna tiden går givetvis att flytta vid behov. 
Självdisiplin och rutiner! Vill du lyckas finns inga ursäkter, det är bättre att göra lite än inget alls de dagar motivationen tryter. 
När du väl rott i land ditt lilla eller stora projekt glöm inte att fira och belöna dig själv. 
Börja med mindre mål som är lättare att uppnå så ger det en boost till större projekt sen. 

Du klarar det men det gäller bara att du står på dig och inte ger upp.

Kommentera gärna nedan om ni vill ha mer tips på hur man kan göra för att nå sina mål osv

Önskar er en fin vecka!
 
 

Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0