Alla har en ryggsäck med olika innehåll



Hej på er finisar hur har ni det i era vardagspussel? 
September börjar närma sig sitt slut och en ny höstmånad står för dörren. 
Många gillar inte hösten för att det blir så mörkt , kallt och korta dagar osv. Men själv tycker jag det är en skön period då allt lugnar ner sig och man får möjlighet att landa lite efter sommarens höga tempo och ladda om inför kommande julstress. Det blir ju trots allt som man gör det till så väljer man att se den här perioden som trist och tråkig ja då blir det ju inte speciellt upplyftande heller eller hur. Alla årstider har sin tjusning enligt mig i varje fall. 

 
Jag pratar ofta om vikten av att omge sig med rätt personer både i arbetslivet och privat.  Omger man sig med fel personer som inte vill dig väl och stöttar dig när du behöver det osv kan det påverka dig otroligt mycket negativt. 

Alla bär vi på en ryggsäck med olika innehåll sedan vi växte upp. Alla har vi upplevt olika saker genom åren som bidragit och format oss till de vi är i dag. 
Allt kanske inte har varit speciellt roliga upplevelser utan kan varit riktigt svåra och tuffa som påverkar dig än i dag. Alla har vi olika berättelser och olika innehåll i våra ryggsäckar men alla vill inte dela med sig av sina erfarenheter till folk runt omkring oss. Det kan vara ovesäntligt för andra att känna till men kan även vara saker som man skäms för eller tycker är otroligt jobbigt att dela med sig av för man är rädd för hur det ska uppfattas av andra. Man vill inte framstå som svag eller feg. 
Vissa väljer att lägga locket på och fly från sina bakgrund och det man bär med sig och gör allt man kan för att dölja det man bär på. 

Med andra ord oavstt vad vi varit med om och har i vår ryggsäck är det inte alltid sånt som vi är stolta över eller vill visa utåt. Men man kan inte göra något åt det som varit men du kan se till att göra det som kommer bättre. Alla gör vi misstag och dåliga val i livet i bland men låt inte det hindra dig från att göra resten av livet bättre. Det är ju ett val du gör och kan man göra något till det bättre borde det ju va ett lätt val eller hur?!

Även om man mött personer som har ett jäkla pokerface och håller skenet upp till varje pris för att dölja det dom bär på för att övertyga alla runt omkring om att dom har läget under kontroll och mår bra så kan dom inte lura sig själva! Jag tror inte någon människa egentligen vill leva ett liv där dom inte kan vara lyckliga pga att dom ständigt ska hålla en fasad utåt för att man är rädd för vad folk ska tycka om dom visste vem du egentligen är. 
Tänk att vakna varje morgon med ångest över att man måste försöka ta sig egenom ännu en dag för att hålla en falsk fasad uppe när man egentligen har det jätte kämpigt och gärna vill ha någon att dela sina erfarenheter med som ändå tycker om dig som du är utan att dömma dig för dina gamla misstag eller vad du nu varit med om.

Vart vil jag komma med detta? 
Jo oavsett vad man har i sin ryggsäck ska man omge sig med personer som får dig att må bra och som stöttar dig i med och motgångar eller hur?!
Men tänk efter är verkligen alla som du har runt dig just de där personerna som finns där för dig när du behöver det, dvs de som verkligen känner dig och tycker om dig trots dina fel och misstag eller vad det nu kan vara. Som finns där när du har det kämpigt och styr in dig på banan igen och hjälper dig vidare när du kört fast?
Eller är det personer som gärna umgås med dig men som egentligen skiter i hur det går för dig, som inte bryr sig om du mår bra och är lycklig? 
De som bara rycker på axlarna när dom ser att du har det kämpigt eller mår dåligt men inte sträcker ut sin hand och erbjuder sig att hjälpa dig. Vilken typ av människor har du egentligen i din umgängeskrets? Och vilken typ av människor vill du ha i ditt liv, de som skiter i ditt bästa eller de som bryr sig och visar det?
 

Självklart behöver man inte dela varandras intressen och tycka lika om allt MEN en riktig vän är intresserad av hur det går för dig och vill att du ska må bra och lyckas i livet.
På arbetsplatser är detta en självklarhet för hjälper man inte varandra och stöttar och supportar när det behövs fungerar inte verksamheten tillslut. Det blir konflikter och dålig stämning, folk trivs inte och börjar må dåligt och presterar sämre på jobbet. Trivs man inte på jobbet kan byte av avdelning eller ändring i schemat kanske lösa problemet om inte annat se om man hittar ett nytt jobb där man trivs bättre.

I ett förhållande är det också viktigt att man stöttar varandra i med och motgångar. Man delar kanske inte varandras intressen men ett varningstecken om det blir tjaffs och konflikter pga att man inte låter varandra lägga tid på sina fritidsintressen. Visst tar intresset upp för mycket tid så det påverkar familjen eller relationen är det ett problem men man måste ge varandra space och utrymme att få fylla på med positiv energi genom att få greja med en hobby, sport eller vad det kan vara, för det är de där stunderna som gör att man fyller på energin när det kommer tuffare perioder. 
En relation måste underhållas oavsett man har gemensamma intressen eller inte och är det ett ständigt gnissel och tjaffs som skapar irritationer i vardagen så är det kanske dags att fundera på om ni är rätt för varandra? 

En dålig relation oavsett det är vännskap, jobb eller ett förhållande blir som ett gift som hindrar dig från att utvecklas och nå dina mål och drömmar. En bra relation däremot stöttar när du behöver det, glädjs åt dina framsteg och vill utvecklas tillsammans och får dig att må bra. 

 
Livet är kort och de dagar som gått kommer inte tillbaks. Du kan inte göra något åt det som hände när du var liten, för 5 år sedan eller förra veckan. Lägg inte energi på sånt du inte kan påverka eller är ditt problem att lösa. 
Livet är inte en dans på rosor , saker skiter sig och livet kan ha varit både hårt och orättvist men det är du och ingen annan som bestämmer hur du vill att resten av ditt liv ska se ut!

Låt inte folk runt dig hindra dig från att nå dit du vill och bli lycklig. De riktiga vännerna tycker om dig precis som du är och ser inte din bakgrund som något problem utan hjälper dig att använda dina erfarenheter för att komma vidare, må bra, nå dina mål och drömmar. Och dom vill följa din resa och dela dina med och motgångar. 
Dessa personer ska du behålla i ditt liv!
Rensa bort resten!
 
Slutligen:
Det där skitsnacket om att man inte har tid att hålla kontakten är något jag inte köper och det ska inte du heller göra!
Att man inte har tid att träffas dagligen är en sak men att inte kunna hålla kontakten för att man inte har tid är sånt bullshit att slänga ur sig och gör mig så förbannad.
Jag har själv sk vänner som påstår att dom har så himla mycket att göra så dom inte har tid att höra av sig. Men dom är dagligen ute på sociala medier och kollar vad du och alla andra håller på med och har man tid att scrolla runt och snoka på vad folk lägger upp så har man tid att ringa och kolla läget eller skicka ett mess eller hur! Det visar snarare att din vän inte prioriterar eller ser eran vänskap som speciellt viktig!
Åter igen det är ett val man gör och är inte vissa kompisar så viktiga så att man kan prioritera tid för att hålla kontakten med dom och visa att man bryr sig, jag då är det ju inte en kompis som är värd att lägga din energi på tillbaks heller eller hur!


Man ska aldrig behöva tigga om någons uppmärksamhet om man bryr sig om varandra.  Riktiga vänner ställer upp och vårdar eran relation oavsett vad ni har i era ryggsäckar eller hur hektiskt liv ni lever. 


Kram V

 

Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0