Gilla läget och gör något bra av det


M.Å.N.D.A.G. igen ny vecka nya tag. Har helgen varit bra? Här på västkusten och bohuslän har vädret varit soligt men väldigt kallt i vinden. Helgens planer med loppis på lördagen och lunchseminarie på söndagen blev inställt så vi har hållt oss som många andra hemma. Man får försöka göra det bästa av situationen och passa på att göra sånt man inte gör så ofta.
 
 
I vårt fall köpta vi spelet UNO som hela familjen spelat i omgångar under hela helgen, så jädra kul spel och värt sina 120 kr på Maxi flera gånger om. Och på lördagen trotsade jag, E och K den iskalla vinden och åkte till stranden och grillade så mysigt även om vi frös efter en stund. Att aktivera en tonåring som lever för TikTok är inte det lättaste men unga frökens batteri tog slut så mobil problemet löste sig smidigt  av sig själv haha. Lilleman skulle minsan bada envisades han med innan vi åkte men ändrade sig snabbt när vi väl var framme för badkruka som han är är det ju inte riktigt säsong än när tom bryggorna ligger kvar på land liksom. 

 
Mina ungar är ju inte så små så dom görstår ju vad kaoset i världen just nu beror på så det är skönt för det är ju inte helt lätt för ett mindre barn att förstå varför man inte kan göra vissa saker just nu.
Däremot har dom noterat hur otroligt mycket negativitet det  är just nu runt omkring. Det påverkar även dom såklart att höra ett evigt ältande om hur illa allt är, inte bara sjukdomsproblematiken utan det följderna det fått med jobb och ekonomi. Folk är så otroligt negativa oavsett man berörs och drabbas personligen eller inte. Det är skit jobbigt med allt ältande och som ni vet så gör sånt mig galen. 
Jag berörs på olika sätt också, jag har annhöriga som ligger i riskgruppen, jag känner företagare som har sdet skit tufft just nu och inte vet om dom kommer kunna driva sina företag vidare. Här på kusten har vi massor av sommarbutiker och restauranger som inte vet när dom kan öppna och om det går att öppna pga brist på turister och säsongsboende. Jag som jobbar med städ ser hur arbetspass efter arbetspass försvinner från våra scheman pga avbokade städ, jag vet att jag har jobb april ut sen vet jag inte vad som händer. Söker jobb men med alla varsel och uppsägningar så är det total kaos på arbetsmarknaden. Det är som dominobrickor som faller. 

 
Men man får gilla läget och acceptera läget, det kommer vända så småningom. 
Jag gillar inte heller situationen men vet att detta kommer ordna sig och vi kan inte göra annat ärn vänta ut det hur frustrerande det än må vara.

Men hörni hur vore det om vi försökte använda denna tiden till att göra något bra i stället för att älta att allt är skit just nu för det löser ju inget ändå. 

Börja med att fundera på vad du faktiskt är tacksam för just nu. 
  Jag är jävligt rent tacksam för varje vecka jag har jobb just nu rent ut sagt. Jobb= pengar in till hyra och mat osv. Jag vill byta jobb MEN just nu är tacksamheten större att jag faktiskt har ett jobb överhuvudtaget. Nytt jobb kommer så småningom men nu är jag tacksam för det jag har. 

  Jag är också otroligt tacksam att jag har en bostad som trots att jag egentligen vill flytta till något bättre får duga så länge. 
 
Men framförallt är jag tacksam att jag har tilit till att allt kommer lösa sig och att jag fortsätter fokusera på vad jag vill uppnå. Situationen är tung och motig men dessto viktigare att jobba på de där sakerna man vill ändra på och de saker man vill uppnå. Jag gör allt jag kan för att fylla på med pepp och positvatankar på morgonen innan jag åker till jobbet, under dagen när jag jobbar genom att lyssna på inspirerande poddar, efter jobbet genom att göra sånt jag gillar och mår bra av. Ja jag avslutar dagen innan jag somnar med att fylla på med rätt enegi genom att läsa någon bra inspirerande bok. 


Så till er som tycker allt känns tung och omotiverat just nu. Använd denna tiden till att reflektera över hur ditt liv ser ut nu, vad är bra? Vad är dåligt? Vad ska du rensa ut, vad ska du fylla på med? Vad saknar du i ditt liv? Vad drömmer du om? 

Sätt dig och skriv ner allt och få en överblick över vad du behöver göra. Gör en plan, dela upp större mål i mindre delmål och börja jobba med dina planer lite grann varje dag. Det är upp till dig att ta kontroll över ditt liv och göra något bra av det. 

Vissa saker på din lista kanske är egna saker du vill ändra på, gör även en lista ihop med familjen och gör en plan för hur ni ska genomföra era planer tillsammans. 
Var kreativa och bolla idéer, med familj och vänner samla på dig inspiration och idéer och använd de som verktyg för att ta tag i de du måste göra. 
Sätt en tidsplan när var och hur, gör något varje dag, även små framsteg leder till stora resultat. I bland går det fortare än planerat och i bland tar det lite långre tid men det är okej sluta ALDRIG jobba mot dina mål.
Det finns inga ursäkter och tänk så här att du har ingen rätt att klaga på det du är missnöjd med om du inte är beredd att göra något åt det. 

Stay strong and keep moving forward! 
 
 
Kram V
 
 
 

Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0