Flyttkaos fas 2


Hej på er! 
Tittar in med en liten uppdatering från fas 2 i flyttkaoset. 

Nu är vi på plats sen snart 2 veckor på Orust. Barnen började på nya skolan i måndags. E har hemsudier vilket är lite trixigt när man är ny i klassen men som tur är använder dom samma kommunikationskanaler som på förra skolan så den biten är inte nytt i varje fall. Lilleman som tyckt att skolbytet känts jättejobbigt var lite tveksam i några minuter bara på måndagen sen har det gått av bara farten. Massa nya kompisar och han kommer hem från skolan glad och uppspelt och berättar att ämnen som han tidigare inte gillat eller haft svårt för är både roligare och lättare mot förra skolan och att lärarna bemöter eleverna på ett helt annat sätt mot van han varit van vid. Det är lugnt och harmoniskt vilket märks på honom också , det är en så mycket gladare och positivare kille på morgonen mot innan. 
 

Veckan som varit har bestått i ännumer flyttkaos än innan. Två hushåll ska bli ett så vi rensar ut och möbelerar om på alla håll för att dels få plats med mina saker och för att få ordning i ungkarlsröran så det blir hemtrevligt och mysigt där alla trivs. Och den biten tar minst sagt tid. 
I helgen  som gick körde vi ett fullt stort släp med skräp till tippen och nästa lass är redo för tippen när dom har kvällsöppet i morgon. Mitt upp i allt i lördags kom några kompisar till P och sågade ner några träd som ska bort så vi fick pausa röjandet inne för att samla ihop och elda massa ris som låg över hela trädgården och gången upp till huset. Hela familjen hjälpte till och jag var uppe med tuppen innan resten av familjen vaknat på söndagen och fick liv i elden och fortsatte elda så vi fick bort det sista riset innan regnet kom.  En minst sagt produktiv helg blev det och efter helgen har röjandet inne fortsatt.

 
Förra veckan hade jag sista teroriprovet och uppdraget i den näst sista kursen på utbildningen och har nu bara den muntliga delen kvar eller hade... I måndags fick jag ett meddelande från skolan att min lärare strukit mig ur kursen för att jag inte gjort APL delen! 
Jag skickade såklart och frågade vade detta berodde på då jag inte kunnat göra någon praktik när inte företagen kunnat ta emot under denna period. Samtliga lärare jag haft hitills har sagt samma sak att det är många som fått ställa in sin praktik men det går bra att läsa kursen och skippa APL delen. Men inte för denna läraren som hävdar att det bryter mot reglerna och att utan APL får jag inget betyg i kursen.  Och får man inte godkänt i alla delkurser får man ingen godkänd utbildning så jag vill ju givetvis ha mitt betyg. Speciellt nu när jag bara har en kurs kvar. 
Men läraren ger sig inte och jag bad henne kolla upp detta vilket hon gjort. Eller ja hon lämnade över det till sin handledare så att denne får lösa det i stället åt henne.
 
Själv har jag försökt kontakta rektorn för att få svar men hittar inga kontaktuppgifter till henne vilket känns väldigt märkligt. Så kontaktade min handledare i från vuxenutbildningarna i kommunen och förklarade läget och frågade vad jag ska göra. Han hade samma uppfattning som lärarna jag haft i de andra kurserna och tyckte detta var väldigt märkligt. Inställda praktikert har ju drabbat alla skolor i landet under pademin så läget är ju som det är, man kan ju inte kräva att arbetsgivarna tar emot praktikanter liksom. Nåja han skulle luska vidare åt mig så jag hoppas få besked om hur det blir innan veckan är slut. 

Blir jag inte godkänd i den kursen finns ingen anledning att gå den sista kursen heller för den har ingen betydelse i så fall. Så jäkla tröttsamt efter all tid man lagt på denna utbildningen. 


Men som ni vet så sätter inte käppar i hjulet stopp för mig i första taget. Jag satte nya bollar i rullning redan efter jag sa upp mig från jobbet efter sjukskrivningen. För det är ju så att inget ont utan det för något gott med sig, nu fick jag möjlighet att gå med i ett mentorsprogram. 

Så i fredags startade jag och var i kontakt med min mentor för första gången och måste säga att detta  kommer blir en väldigt spännande resa för jag ha helt ärligt ingen aning vad vi kommer kunna få till och vad jag kommer få ut under denna tiden. Jag kommer couchas av min mentor och hans kollegor för att hjälpa mig vidare med mina planer och mål. Känns lite läskigt faktiskgt för nu har jag fått in en fot hos personer som vet vilka dörrar som behöver öppnas för att jag ska komma vidare. Så lyckas jag inte få ut något riktigt bra av detta då är inte detta min grej helt enklet. Så jag är så tacksam över denna möjlighetet. Ska bli så roligt. 


 
Ja flyttkaoset fortsätter som sagt men nu är det fokus på att komma i ordning här hemma  och få undan det som vi inte behöver och vill ha kvar av både mina och P´s saker. Två boende ska bli ett som sagt och det är verkligen inte gjort i en handvändning. 
Vi hyrde en täckt kärra igår och körde upp till lägenheten och fyllde med möbler och grejer. I morgon ska jag dit igen och tömma massa skit och träffa hyresvärden som ska kolla vad som behöver snyggas upp inför nästa hyresgäst. Jag har som mål att lämna nyckeln innan nästa helg så jag är klar men den delen och kan lägga fokus på allt vi ska göra här. Har börjat förbereda med att spackla och slipa väggarna så vi kan komma igång och måla K´s rum uppe så han kan flytta upp innan helgen. 


Ute ska det också fixas i ordning och efter att träden fälldes och fler träd ska tas ner närmaste dagarna så har vi massa jobb med att ta hand om veden så den travas upp på rätt ställe för att torka. Och gräsmattan kommer behövas snyggas till efter alla träd som fällts ner på den också den ser inte rolig ut  just nu.  Ja ni hör vi år inte sysslolösa om man säger så haha.

Nä nu blir det att ta tag i kvällbestyren i köket innan det är dags för kudden igen.
Ha det fint.
 
Kram V


 
 

Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0