Fredag igen, veckorna rullar på och flyttkaos runt hörnet


F.R.E.D.A.G. dagarna och veckorna rullar på fasten man inte gör så mycket känns det som.
Mer än halva månaden är avklarad och februari har verkligen bjudit på ett fantastiskt vinterväder måste jag säga som tom jag som inte gillar snö och kyla uppskattat. 

Förra helgen var helt galet fint med bara ett par minusgrader och stårlande sol. Det blev både långpromenader och bus i snön med ungarna ute på Orust så härligt verkligen. Början av denna veckan kom det mer snö och igår var det regn och slask igen. Tror inte det blir någon mer snö den här vintern här på västkusten nu utan nu kommer våren smygandes sakta men säkert. 


Lördagens soluppgång var helt magisk, en finare start på dagen är svårt att få för vem blir inte glad av  en sånn här vacker morgon liksom? 

Och vilken dag det blev sen då, ett par minusgrader och strålande sol. Grabbarn åkte på isracing ett par timmar och jag och E tog en promenad med hundarna och fyllde på med massa härlig vitamin D. Love it!

På eftermiddagen åkte vi och spanade på skolan barnen ska gå i för att visa omgivningarna lite och på vägen hem svängde vi förbi en kompis på fika vars ena dotter går i samma klass som E ska börja i. Lite introduktion av vänner är ju inte fel. Har pratat med nya skolan och väntar nu på besked om när  vi kan komma och hälsa på. Har även informerat nuvarande skola om flytten och på ett sätt känns det tråkigt men samtidigt väldigt bra. Barnen tycker det känns bra och ser fram emot flytten även om det blir tråkigt att lämna kompisarna. Men tack vare internet har dom ändå kontakt dagligen och vill dom träffas så är det inte värdens ände att köra hit dom heller.  
 

Detta har varit en märklig vecka för egen del. Jag har varit väldigt omotiverad att ta tag i saker här hemma trots att det finns massor att sortera och röjja upp inför flytten. Har helt enkelt inte orkat. Startade veckan med prov och inlämningsuppgift i näst sista delen i kursen jag läser nu. Annars har jag inte gjort något speciellt, har varit väldigt trött efter helgen. Det var ju full rulle hela helgen mer eller mindre så var kanske det som tömde mig med energi. Det är ju väldigt rörigt hemma hos P och mycket som behöver röjas upp och fixas med så att vi får plats med det jag kommer ta med mig i flytten. Vad ska sparas hos honom och vad ska jag ha kvar från mitt, vad ska köpas nytt osv. 

Första prio just nu är att få ordning på ungarnas rum vilket vi började med förra helgen. Det är en hel del att göra men kommer bli bra när det är klart. Ja hela huset behöver en makover efter senaste åren som ungkarlslya typ. Tänkte dela med mig av förvandlingen med er här för det är ju en del i vardagspusslet när vi nu ska starta ett nytt kapitel och bli en ny familj.

Funderar på om man kanske skulle göra lite vloggar till dom inläggen just för att det är lättare att visa er hur det ser ut och vad vi gör eller vad tror ni om det? 
Först ut är E´s rum som vi suttit och samlat ihop inspiration till på Pintrest. Ska köpa färg och måla det i helgen tänkte jag så är det klart när hon kommer hem från pappa som hon åker till i eftermiddag och ska vara hos några dagar nu när sportlovet börjar. 

Sportlovetet är nästa vecka så återstår att se om det är någon snö kvar att åka snowracer i då? Typiskt att det skulle börja töa nu precis innan lovet börjar. Men vi får roa oss med annat så gott det går i dessa tider. Är så trött på den här jäkla pademin, ska det bli kontroll på det hela någon gång kan man ju undra. Känns hopplöst just nu men bra kämpa vidare liksom. 

Det gäller att hålla fokuset på sina mål och drömmar även om saker runt omkring är turbulent eller kaos. Lägg ingen energi på det du inte kan påverka det är bara slöseri med din tid. Ältar man problemen så kommer man inte vidare så är det bara. Så att försöka vara medveten om vart man har sina tankar är viktigt. Lägg energin på att lösa de problem Du kan lösa och släpp de som du inte kan göra något åt. Det är svårt men de negativa tankarna begränsar dig från att hitta lösningarna i problemen. 

Se i stället misslyckande eller bakslag som ett kvitto på något som inte fungerade. Med andra ord i det läget har du två val: 
1) Fortsätta älta och reta dig på problemet, stå kvar och stampa
2) Lär av det och hitta ett annat sätt att komma vidare på. 
Väljer man alternativ 2) kommer det gå lättare och lättare för varje motgång och fler dörrar och vägar kommer dyka upp. Trust me I know... Det är som med karma, gör du bra saker för någon annan får du bra saker tillbaks. Det samma gäller för dig själv. Saboterar du och motarbeter dig själv kommer fler bakslag som ett brev på posten. Men väljer du att se möjligheterna i problemen så kommer lösningarna lättare. 

Bara att testa. 

Ha nu en trevlig fredag och  helg hörni och var rädda om varandra.
 
Kram V
 
 

Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0