Lyckan av att få en riktig lön

 
Söndag, sommartid, ledig och strålande solsken...
Sämre avslut på veckan kan man ju ha eller hur. 

Är lite dåig på att uppdater just nu men veckorna börjar bli fullspäckade med jobb och annat som skall hinnas med i det berömda vardagspusslet. avundas de familjer som är två vuxna som kan hjälpas åt i bland samtidigt som jag är stolt över allt jag faktiskt fixar själv. 
Livet som singelmamma har varit en berg och dalbana de här tre åren men shit vilken resa jag gjort och alla motgångar mn tagit sig igenom har ju trots allt format mig till den jag är i dag. 

Ekonomin har ju som ni vet varit ett hellvete att få ihop i perioder och när deklarationen kom förra veckan och jag konstaterade att jag tjänat strax över 86 000kr förra året då blev jag först lite shockad eftersom det är en bra bit under existensminimum för mig och barnen. 
Hur fasen klarade jag det? Tricket har varit att jämföra priser i butikerna, vart kan jag få mest för pengarna och vad behöver vi för att klara oss de månader det varit som värst? 
Jag har självklart fått låna några kronor när det krisat men har annars klarat mig på det vi har. 
Och jag har prioritert bort massor såklart. Man får hitta lösningar som funkar och dra in på det som går även om det inte är så roligt alla gånger.
Men viktigt att tänka på är att inte ge upp utan ha en plan framåt och tänka att det här motiga varar inte för alltid. 

Vill man ändra på något så hittar man lösningar även om vissa saker tar tid. På mina 3 år som singel har jag kämpat i 2,5 år med ekonomin innan jag i måndags äntligen fick in en ordentlig lön på mitt konto igen från ett visserligen tillfälligt heltidsjobb men som faktiskt öppnade nya dörrar under tiden det pågick. 
Man får aldrig sluta leta efter nya möjligheter. Man får ta de där jobben man inte tycker är så roliga så länge man letar efter det man vill jobba med. Viktigaste är att man får in pengar. I mitt fall har det varit en hel del extra jobb som vikarie i skolan, extra som städare för att sen hitta lite längre jobbuppdrag innom bemanningsföretag. Sommarjobb finns det gott om nu och är en bra möjlighet att tjäna extra pengar då många söker extra bara några timmar  i veckan också. 

Även om jag vetat om i en månad (eftersom det varit innestående lön) att det är pengar på gång in i mars och att mer jobb är på väg så att jag kunnat slappna av från den stressen min dåliga ekonomi medfört. Så var det en overklig känsla av att se ett 5 siffrigt belopp på kontot som lön i stället för några stackars 4 siffriga kronor som inte varit i närheten av en havtidslön ens vissa månader. 
Nu var det absolut ingen herrejösses lön jag fick men från att inte haft ordentligt med jobb på så lång tid till att nu ha mer jobb än vad jag hinner med så är det en stor skillnad så klart. 

Mitt tips är att sätt upp er som vikarie i skola/förskola, städföretag, vården om ni kan tänka er att jobba innom det för det är 3 ställen de alltid finns behov av vikarie. Kan man inte pga annat jobb så kan man ju tacka nej men det är gott att kunna hoppa in om man har möjlighet för det finns alltid hål att fylla eller saker att spara till. Den där resan du vill göra,  nya skor/kläder eller en ny bil då den du har har gjort sitt osv. 



Skam den som ger sig. Livet kan va tufft men se till att du är tuffare och ge inte upp. 

Med mitt största problem löst så har jag börjat fundera på vad jag ska få till här näst? 
Plötsligt har jag tid att fokusera på mig själv och vad jag själv vill förändra eller få till. 
Vet att jag förändrats en hel del de här åren och blivit mycket hårdare med vad jag tollererar och inte. Det finns väldigt mycket negativa energikrävande människor där ute runt en som inte bidrar till något bra utan antingen sätter käppar i hjulet för dig eller som på andra sätt inte bidrar med något bra i ditt liv. Se upp för sådana och var inte rädd för att sätta ner foten och rensa bort dom. Omge dig med de som du blir glad av att umgås med, de som vill dig väl som stöttar och som kan bidra med tidps, hjälp och glädje. Dessutom uppskattar de du i din tur hjälper dom med och bidrar med osv det du gör för dom tillbaks.

Låt aldrig andra köra över dig eller tala om för dig hur du ska leva ditt liv. Man kan lyssna på det dom säger men om du anser att de tips och råd inte är till någon hjälp för dig att komma vidare så släpp dom och gå vidare din egen väg. Det kan sticka i vissas ögon och irritera folk men att leva ett liv som du själv inte trivs med kommer aldrig bidra till något bra eller roligt.
Man ska va lycklig inte olycklig så gör det du kan för att må bra och skapa din lycka. Vad som är  bra för dig kanske inte är bäst för någon annan och tvärtom. 

Att hamna i ett negativt tänk på grund av sur strutar och andra olyckliga människor är inte bra. Gå din egen väg och stäng dörren för det som inte känns bra, jag lovar att det kommer kännas så skönt nör du tagit avstånd från dessa personer.

Och du gå ut i solen och njut. Frik luft gör susen även om det bara är en kort stund. Dagsljuset gör oss piggare och gladare så är det bara.

Ha nu en fortsatt fin söndag vart ni än befinner er 
 
 

Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0