Nya insikter och planer

(null)

Jul om en vecka och nyår runt hörnet, det går alltid så fort vid denna tiden på året oavsett vad planerna för man har inför dessa högtider.

Lådorna med julpynt står i sovrummet men har bara plockat upp julstjärnorna och ljusslingorna och ett par ljuslyktor och tre tomtar. Resten ligger i lådorna och helt ärligt kommer dom nog få ligga kvar där i år. 
Jag brukar va jätte ivrig med att julpynta men vi har sånn jäkla platsbrist och trångt här så det känns inte roligt att pynt här. 
Har ändå fått till myskänslan med julgardinerna och stjärnorna i fönstret, samt ljusfatet vid soffan med ett par tomtar. 
(null)

Vi har haft lite snö här lagom till advent och julmarknaderna men den här veckan regnade allt bort och är flera plusgrader så frågan är om det blir kallt och snö närmaste veckan? 
Lite trist men vädrets makter rår ingen på tyvärr, det blir som det blir. 
(null)

Avundas i blad de som bor norröver som brukar ha snö över jul. Men samtidigt vet jag inte om jag orkar med en så lång vinter som dom har där uppe samtidigt? 🥶

På min bucketlist står däremot en stuga i norra Värmland eller i Dalarna. Inte för att jag ska åka skidor utan för att ha något ställe att åka och få lite ombyte med oavsett tid på året. De flesta vill ju ha en sommarstuga vid havet men eftersom vi bor på kusten till vardags så lockar inte de på samma sätt.
Fick en lite smått chockerande insikt när vi var på julmarknaden härom veckan i Morlanda  där jag döptes en gång i tiden ( kyrkan på bilden).
Jag började räkna på hur många gånger jag flyttat sen jag flyttade hemifrån. 
Jag har flyttat har flyttat 22 ggr senaste 27 åren det är en del. Och förklarar ju varför jag har  svårt att känna mig hemma någonstanns.
(null)

Det jag vet är att jag trivs bäst i närheten av havet men även landsbygden och skogen drar i mig. Jag gillar att vara i stan och få lite av den atmosfären in i mellan men jag skulle inte vilja bo i stan. En övernattningslägenhet i Gbg hade varit toppen egentligen och är kanske något som blir av i framtiden med en son som ev kommer studera nere i stan om ett par år. Så vem vet. 

Är så trött på att flytta och att sakna en trygg fast punkt. Tyvärr har de flesta av flyttarna de senaste 14 åren varit pga hur livet sett ut och medfört. Tillfälliga lösningar när det det varit svårt att hitta ledig lägenhet, separationer osv. Där vi bor nu är även det en tillfällig lösning då vi fick hyra huset på två år till en början då hyresvärden pluggar i annan del av landet. Det är ett halvår kvar på avtalet och jag väntar på besked om han behöver huset till sommaren eller om vi får förlängt. Hade varit skönt om vi slapp leta nytt boende innan
K slutar 9:an nästa år. Men som sagt vi får se vad som händer närmaste halvåret. Det är mycket som är ovist just nu men det brukar ordna sig tillslut.

(null)

Utbrändheten börjar sakta gå åt rätt håll, har varit hemma i 3 månader snart och börjar bli lite smått rastlös även om jag blir hjärntrött när man minst anar det. Jag ska börja jobba 50% efter nyår, ska bli gott att komma tillbaks några timmar i veckan så man får lite att göra utanför hemmets fyra väggar. Hoppas kunna jobba lite innan nästa avbrott kommer. 
Har en remiss till ortopeden på Uddevalla sjukhus för att plocka ut spikarna och igår träffade jag vårdcentralens ortoped som dom samarbetar med som konstaterade att min skada i tummen är ovanlig och behövs bedömas av specialister så han skickade en remiss till handspecialisterna i Mölndal. 🤕

Så japp mer sjukskrivning är att vänta.

(null)

Sjukskrivningen har gett mig mycket tid att fundera och reflektera över både saker som varit som fört mig dit jag är i dag och framtiden. Jag har haft god nytta av coachutbildningen som utvecklat mig en hel del redan efter halva utbildningen avklarad. Dels för att jag själv utvecklats och fått flera nyttiga insikter om mig själv och vad jag vill och brinner för. 
Men också all positiv energi och utvecklingen mina klienter gör i våra samtal. Så himla roligt att följa deras resa mot sina mål. 

Att jobba med att hjälpa entreprenörer att utvecklas och nå sina mål är det jag brinner för och verkligen vill jobba med. Så utbildningen är verkligen en saknad pusselbit och jag kämpar på med att bygga på mitt varumärke under tiden även om det är dagsformen som avgör hur mycket jag orkar sitta med dom delarna. Det tar sin lilla tid men det är samtidigt väldigt roligt. Och som teamet på vårdcentralen men även 
F-kassan påpekar så kan det vara bra att använda sjukskrivningen till att hitta en ny sysselsättning. Misstänker att operationen av tummen inte kommer vara någon quickfix och huruvida den kommer hålla för jobb i matbutik är något jag hoppas få svar på när jag får kallelsen framöver. Så att jag jobbar på mina framtidsplaner är nog rätt klokt så man ligger lite steget före. 

Så det är bara att vänta och se vad läkarna kommer fram till. Och under tiden fila vidare på mina planer. Och fortsätta rodda vardagspusslet med allt vad det innebär med två tonåringar i huset osv. 

Men först väntar lite jul och nyårsfirande. 
Vi har inga planer för något av det än så länge.  E ska fira jul hos pappa i år medan lillebrorsan är hemma med oss och storebror är uppe i fjällen och jobbar. Så får se hur vi lägger upp det, ser ut att bli lugnt utan större firande i år så tar vi och satsar på nästa år när alla ungarna är hemma. 

Vad har ni för planer för jul och nyår? 🎄
 
Förresten jag höll ju  på att glömma!
Ni har väll inte missat  att jag lottar ut två fina anteckningsblock med praktiska kalendrar på omslagen på @frostbornssolutions på Instagram 

Med nytt år runt hörnet är det aldrig fel att fylla på med lite nya block att anteckna idéer och planer. Så kika gärna in på Instagram och var med i utlottningen.  😊

Önskar er en fortsatt fin helg och 3:dje advent 

Kram V




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0