Få in träning i dina dagliga rutiner

Hej på er har ni börjat komma tillbaks efter all ledighet? 


Barnen ställde om sig väldigt fort efter det här lovet mot vad dom brukar, bara tonårngen i familjen som är konstant trött. Men han har långa dagar från det att han måste gå upp för att hinna med bussen tills han är hemma. Sen är det läxor osv när han kommer hem så hn är sällan i säng i tid heller. 

Hur som helst jag har sen förra veckan ställt klockan  30 minuter tidigare än jag behöver gå upp och visst vissa dagar har jag varit så trött men när man väl kommit upp har det varti så gott att ha den där extra stunden utan massa stress och börjar förbereda för dagen i lugn och ro innan morgon ruschen drar igång.

Ska jag inte iväg på jobb tidigt försöker jag nu antingen gå ut på en promenad medhundarna eller köra ett träningspass här hemma på morgonen efter ungarna åkt till skolan. Är jag iväg på jobb blir det ett träningspass på kvällen i stället. 
Tror det viktigaste är att avsätta tid för träningen sen behöver det inte vara morgonen varje dag utan hitta en tid som passar helt enkelt. Det viktigaste är ju att du inte hoppar över det. 

Även här är de örsta dagarna sega och motiga men påminn dig själv de dagar motivationen tryter varför du tränar/ vad får du ut av det i slutändan vad är målet ?Med andra ord ge dig själv en spark i arslet och se till att gör det, det finns inga ursäkter och det är så skönt när det är gjort. 
Och nej du behöver inte skaffa medlemskap på ett gym om du inte är ute efter gruppträningar  och gymmets maskiner vill säga. Du kan träna hela kroppen hemma också och inspiration och tips hittar du på Youtube som så mycket annat. Eller appar om man nu föredrar det. 

Jag har appar också men dom kostar en slant oftast om man vill få tillgång till alla funktioner och program . Men jag snubblade av en slump över en video på Youtube som fångade mitt intresse. En 7 dagars utmaning på 7 minuter /dag för mage och rumpa. Har testat den i två dagar nu och den är verkligen suverän. Det ser inte så jobbigt ut och är inga svåra övningar men shit vad det tar gott i musklerna efter redan första dagen. Har helt klart muskler jag inte använder så ofta haha. 
Jag har inte riktigt samma tempo som tjejen på videon än i alla övningar men tempot ökar ju i takt med att man blir starkare och får upp flåset. 

Det är en 7 dgars utmaning men givetvis kan du fortsätta efter en vecka och köra på. Och ett tips är att köra programmet 2 gånger i rad sen när du känner dig starkare, ja du kan ju köra det i fler intervaller allt eftersom du får bättre styrka och kondition så klart. Det är min plan och sen kommer jag kanskeinte kära detta varje dag utan lägga in andra träningsaktiviter vissa dagar och vila förstås.

Har du några träningstips? Tränar du helst hemma eller på ett gym? 
Det ena behöver ju inte utesluta det andra men variation är det bästa så klart. 




Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0