Jag har hittat ett sätt som fungerar

 
Hej på er finisar hur har ni det där ute?
 
Här kämpar jag vidare med 8 dagar kvar till min efterlängtade riktiga lön som jag väntat på så länge. Man tar en dag i taget och har vänt ut och in på sig för att få ihop det med matinköp och bensin till bilen så man kommer till jobbet. Det finns ingen plats för andra utgifter så det har varit extremt tufft eftersom jag fått skjuta upp så mycket räkningar när de höga elräkningarna ställde till det. 
 
Men nu behöver jag ingen mer hjälp från soc och gissa om det ska firas nästa vecka? 😁
Jag har överklagat de sista två besluten från dom vilket jag borde gjort från första början om jag vetat om vad lagen faktiskt säger i det här fallet. Men bättre sent än aldrig och även om jag inte kommer få igen de pengar jag gick minus i vintras så hoppas jag att jag rört om i grytan så att man ser över systemet hur man hanterar situationer som den i vintras då elpriserna chockhöjdes och även övriga brister som vi upptäckt när vi gjortde överklagan.
Ärendena ligger just nu hos förvaltingsrätten som ska göra en bedömning i saken och som sagt jag hoppas det leder till att man ser över systemet för det är säkert många som blivit drabbade av liknande situationer som inte fått rätt hjälp heller. 
 
 
Trots eldendet med ekonomin i vinter har det ändå rullat på och kommit lösningar under tiden vilket varit både lättande och inspirerande. Och inte bara det kommit en lösning som man kanske är van vid att det gör utan det har fortsatt lösa sig under tiden med fler saker. Det har varit så att tom jag har blivit förvånad eller förvånad är kanske fel ord men imponerad över utvecklingen kan man säga. 
 
Ni som följt mig länge vet ju att jag jobbar dagligen med mitt tankesätt sen ett par år tillbaks. Det har hjälpt mig att komma ifrån och fastna i det negativa tänket när motgångarna slagit till.  Det har inte varit lätt att ändra sitt tankesätt men det har gått lättare och lättare och det jag märkte först av en förändring när det gäller det var hur jag reagerade när nya bakslag och motgångar kommit. Jag påverkades inte lika mycket utan accepterade snabbare situationen och gjorde det jag kunde för att göra något åt det och i de fall som jag inte kunde påverka det själv bestämde jag mig för att utgå ifrån att det kommer lösa sig och lade sen fokuset på andra saker istället för att gå och grubbla. Och resultatet har blivit att när motgångarna kommit har jag löst dom och kommit vidare fortare och känt mig trygare och starkare i jobbiga situationer för jag vet att det kommer lösa sig.
 
 
Jag har skapat mina morgon rutiner som gjort att jag fått en bra start på dagen och det har gjort mycket. 
 
  • Jag mediterar 10-15 min varje morgon ( jag gillar guidade meditationer som jag hittar på Youtube då kan man välja tema lite utifrån humör osv)
  • Skriver i min tacksamhetsdagbok ( Oftast 2 sidor men kan bli fler om jag har mycket jag vill skriva ner)
  • Lyssnar på positiva affrimationer under tiden jag skriver  i tacksamhetsdagboken och gör i ordning mig för dagen. (också från Youtube) Tips! Kör det via cromecast el liknande på tvn så har du en inspirerande el avkopplande video som rullar samtidigt i bakgrunden.
Detta gör jag dagligen och de dagar jag av någon anledning inte hinner så försöker jag i varje fall lyssa på affirmationer i bilen eller en vid annat tillfälle under dagen.
 
Har jag haft mycket stress runtomkring och känner att jag tappar fokus eller är på dåligt humör försöker jag lyssna på en inspirerande podd i bilen , promenaden eller  när jag lagar mat. Med andra ord jag packar på mig så mycket positivitet och inspiration jag bara kan för att hålla rätt dokus och humöret uppe så man orkar ta sig igenom de jobbigare motgångarna. och framförallts så har nykeln i det här fallet varit att jag bestämde mig redan under hösten när jag separerade att nu räcker det nu ska jag och barnen skapa det liv vi drömt om och förjänar. Och det är något jag påmint mig själv om de dagar som varit tuffast den här tiden. 
Mitt varför. Varför ska jag inte ge upp eller varför ska jag fortsätta kämpa? Jo för att vi förtjänar bättre och vill bygga ett bättre liv helt enkelt.
 
 
Och att jag gav mig f-n på att få kontroll över livet och skapa det liv vi önskar har varit vändpunkten för mig. Tidigare så har jag inte gått all in utan bara tänkt att ja nu vänder vi blad men fortsatt låta de negativa sakerna strya mina tankar så att jag fastnat i ältande och grubblande. Visst har jag grubblat vissa dagar den här tiden med MEN bara kortare stunder för man är ju inte mer än människa och negativa tankar är en del av vår hjärnas inbyggda försvarsmekanism. Men jag har ganska snabbt kommit på mig själv och då valt att göra något som fått mig att tänka på andra saker. Tex lyssna på en insprirerande eller rolig podd. 
 
Det har gjort att i stället för att hänga upp sig på problemet så har nya möjligheter dykt upp i stället. Som erbjudandet jag fick med vikariatet som jag nu på börjat. Plötsligt fick jag något possitivt att se fram emot och de sista månadrena kändes plötsligt mycket ljusare för jag visste att en lösning var på gång. 
 
Inte långt efter  fick jag ytterligare jobberbjudande från andra jobbet inför hösten men som jag tackade nej till eftersom jag redan tackat ja till vikariatet som så småningom kommer gå över i fast anställning.  Planen var även att säga upp mig från EH till hösten då jag inte längre kommer behöva det extra jobbet ekonomiskt och då jag vill kunna va ledig varannan helg och få mer tid med familjen. Jag har jobbat varje helg nu i flera månader och till hösten kände jag att då räcker det eftersom jag inte behöver jaga mer timmar. 
 
 
Förra helgen hade jag möte med chefen på EH ang min provanställning som går ut där nästa månad och då jag tackat nej till tjänsten dom erbjudit och inte har möjlighet att hoppa in extra lika mycket längre hade dom beslutat att inte förlänga min anställning efter provtiden går ut. 
Yees blev min första reaktion det är ju toppen, till chefens stora förvåning över min reaktion. Förklarade att jag tänk säga upp mig efter sommaren men nu behövde jag inte det och får dessutom loss lite mer ledig tid tidigare vilket är välkommet. Så det som kanske skulle varit ett tråkigt beslut blev ett bra beslut för både henne och mig. Jag var så himla glad ,lättad och tacksam över det beskedet hur kostigt det än kan låta. För när den dörren kan stängas så kommer nya dörrar öppnas tänkte jag.
 
 
Och vet ni vad det häftiga är? 
Det tog inte ens 3 dagar efter det så öppnades inte 1 utan 2 nya dörrar! Helt galet och så jäkla roligt.  Vill även påminna om att jag fortfarande har några tuffa dagar kvar ekonomiskt men som tur är kommer barnbidraget till fredagen så tar jag mig bara dit så kommer det va lugnt sista dagarna till lönen kommer.  Så jag har helt klart hittat ett sätt som fungerar för mig att tackla motgångar i livet och det har verkligen inte varit en lätt resa och något som förändrats över en dag. Men det är helt klart så att saker började förändras och hända fortare efter jag bestämt mig att göra allt jag kan för att får kontroll över kaoset och verkligen jobbat på att ta mig dit och han rätt inställning till saker som sker runt mig. Och sluta grubbla över de problemen som jag själv inte kunde lösa utan i stället ha tillit att även det kommer lösa sig på bästa sätt tidsnog.
 
Jag har givetvis dagar när jag inte är på topphumör och är trött och less men det måste man få lov att ha i bland också för det är då du reflekterat över vad du behöver styra upp och jobba mer på både mentalt och rent perktiskt. Och se till att rensa ut det som är dåligt och fyll på med det som gör dig glad och mår bra av. Och vad som just du blir glad och mår bra av är ju något du själv får fundera över. 
 
I tillägg till det jag delat med mig av ovan så är fler saker på gång som jag inte tänker dela med mig av nu men jag fortsätter att bocka av målen jag har för året även nya mål jag skrivit upp och det gör att man är väldigt spänd på vad för kul som kommer hända här näst? 
 
Med det sagt så vill jag verkligen uppmana er alla att lägga lite tid på att jobba mer er själva och styra upp era tankar och planer så ni kommer vidare med era planer och drömmar. 
 
Hoppas mina erfarenheter och tips inspirerar er och hjälper er på vägen och är det någon som behöver lite input och hjälp så hör gärna av er så delar jag gärna med mig av mina tips och råd. Jag har som sagt lärt mig den hårda vägen och lyckats ta mig upp ur riktigt tuffa situationer och perioder i livet. 
 
 
Ha det gott så länge  och var rädda om varandra.
 
Kram V
 

Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0