Vardagspussel 2.0 ett helt nytt kapitel

 
7 månader har det gått sedan senaste inlägget och mycket har hänt sedan sist vill jag lova. 
Ja egentligen har mycket mer hänt senaste året än vad som framkommit här för jag har valt att inte dela med mig av allt med en gång.
Så vart börjar vi tro?
 
 
Om förra året var händelserikt med allt som hände speciellt första halvåret med allt turbulent som var då så har detta året varit minst lika händelserikt men med mest positiva saker. 
Så  hösten handlade verkligen om att landa efter allt kaos som var under våren och sommaren. Jag drog mig undan och umgicks bara med familjen och några få vänner och tog verkligen dagarna som de kom utöver jobbet. Välbehövligt för även om det var mycket negativt som hände under delar av förra året så lyckades jag ju även bocka av samtliga 9 mål för året vilket var väldigt stort och lite omtumlande bara det. 
Speciellt en av punkterna som jag hade haft med under flera år tidigare.
 
 
Jag träffade Mr Right i början av hösten! Plötsligt hände det bara liksom och var verkligen helt otippat men det gick fort när jag väl vågade ge det en chans. Så vi är numera sambos med allt vad det innebär haha. Bonusbarn , underbara svärföräldrar och gemensamma intressen visade det sig.
Så höst och vintern handlade om  att landa efter allt jobbigt som varit och samtidigt vänja sig vid att man inte längre var ensam med allt vad vardagspusslet innebär. Ingen helt lätt omställning får jag erkänna när man vant sig vid att rodda allt själv och dessutom fått ordentliga trust issues när det gäller dejtande och förhållande.
Men som sagt plötsligt dök han upp och vinterhalvåret har handlat om att lära känna varandra och riva mina murar. Insåg under den tiden hur trasig jag varit och hur lite tillit jag hade kvar för att lita på en man igen. 
Hard but true. 
 
 
Under våren lossnade det och jag har verkligen hittat min trygga klippa och för första gången på över 7 år kan jag säga att jag är så glad och förväntansfull inför vad framtiden har att erbjuda med våran lilla familj♥
 
Law of attraction säger ja bara, för när du är tydlig med vad du önskar dig och inte låter negativa tankar ta över så händer det grejer det var förra året verkligen bevis på.
 
Ett av årets mål var att få fast anställning efter vikariatet. Det blev inte när det var tänkt utan förlängdes ytterligare att par gånger innan jag tillslut blev fast i påskas. Vet inte vem som var mest frustrerad jag eller chefen över att det inte blev som först var avtalat men hon var på mig att inte ge upp hoppet för det skulle lösa sig tillslut. 
Jag har även blivit vald till skyddsombud av mina kollegor och har varit å ett par kurser under våren vilket varit riktigt intressant och givande. Nästa uppdrag är att bilda en fackklubb vilket inte finns men behövs så det blir höstens misson på jobbet. 
Men skönt att ha fast nu och slippa jaga timmar. 
 
 
Semester har jag för första gången någonsin. 3 av 4 veckor har jag tagit för tänkte jag sparar den sista till tex om jag får opertationstid i höst/vinter. Har nämligen bytt vårdcentral till en ny som har en Rehab avdelning som samarbetar med ortoped. Och från första kontakten gick det undan, förra veckan träffade jag ortopeden och igår var jag och röngade fotleden. Allt på mindre än en månad.  Bilderna visade det vi redan misstänkte att spiken eller stiften som han sa har krypt in och ligger och trycker på den långa skruven när jag vinklar foten i vissa vinklar.  Så nu väntar jag på att få tid till ortopeden på Kungälv (tror jag det blir) och så får vi se vad dom bestämmer sig för att göra. 
 
Sen när det är åtgärdat ska vi göra samma procedur för tummen. Där kan det dock bli knepigare att lappa ihop trodde sjukgymnasten som flaggade för att stelopertion av leden vilket skulle innebära att jag inte kommer kunna jobba i butik där tunga lyft förekommer som tex i en matbutik med mjölkpaket, ostar, påsar med kattsand , drickor osv. Nåja vi tar en sak i taget helt enkelt men ett byte av jobb kommer det bli oavsett för att inte slita mer på kroppen för hur jag än vrider och vänder på det så begränsar mina skador mitt arbete. Överansträngning för minsta lilla med smärta som påverkar både jobbet och min fritid när jag knappt kan gå när jag haft en tuffare jobbperiod. Så det i sin tur innebär att jag gått upp en del i vikt och är i riktigt dålig form. Så det är något jag måste jobba vidare med det här året och få kontroll över för extra kilona för inte saken bättre med mer belastning på lederna.
 
 
Hammarö sydspets i Värmland 
 

E har äntligen slutat grundskolan och ni som följer mig på insta (@ettvardagspussel) har sett att hon avslutade 9 år av mobbing med att gå upp och sjunga solo för hela högstadiet. Så starkt och modigt , vilken tjej hon är!  Hon kämpade in i det sista för att få ihop betyg för att kunna söka in på Estet programmet och hon klarade det och börjar på musikinriktiningen i höst. Så stolt och lättad över att hon klarde det för det såg inte så ljust ut för ett år sedan.  Hon är i en riktig tonårsrebell period nu och rakade av sig håret härom dagen bara för att hon absolut ville testa hur det såg ut och kändes med kort hår. Jisses säger jag bara haha, kanske inte vad man själv önskat att hon gjorde men samtidigt har hon färgat sitt hår så mycket senast året så jag tror håret mår gott av att vila och får växa ut fräscht igen. 
 
Medan hon tar kliv in mot vuxen livet och får börja känna på hur det är att klara sig själv med allt som gymnasiet innebär så har jag fullt upp med hennes lillebror som ha det riktigt tufft just nu.
Han har under slutet av vårterminen fått socialfobi vilket tydligen är förekommande i puberteten. Hans betyg för åk 7 va inte bra med underkänt i hälften av ämnena. Så nu kommer vi sätta in alla resurser vi kan för att få han på banan igen för i hans fall kan detta bli ett jätteproblem när det är dags för gymnasiet. 
 
 
Ja hörni det som varit min vardag tidigare med problemlösning med ekonomi och att hitta tillfälliga lösningar och hålla huvudet över ytan som ensamstående mamma är nu ett kapitel vi lämnat bakom oss. Självklart har vi problem att lösa nu med men inte av samma slag. Mycket har förändrats till det bättre men visst finns det saker att jobba på.  Som förälder kommer det nya utmaningar allteftersom barnen växer upp liksom. Jag har dragit ett jäkla lass de här åren kan man säga.
 
Men det riktigt tunga stenarna är borta och lika så energitjuvar som jag inte längre har någon plats för i mitt liv. Det är något jag även fått resten av familjen att förstå hur det påverkar oss i vår vardag och och i livet rent allmänt. Slösa inte tid och energi på personer eller saker som inte tillför något positivt och känns bra i ditt liv. Det är faktist ett år sedan nu denna helgen som  jag kom till insikt att jag behövde avsluta vissa relationer med vänner som inte var bra för mig och gå min egen väg. Jag bestämmde mig också för att sluta slösa tid och energi på att hålla kontakt med folk som inte visade intresse av att vårda vännskapen tillbaks. Man ska inte behöva jaga sina vänners tid för att umgås och hålla kontakten, gäller även familj och släkt. Även om man inte ses eller pratar regelbundet så ska det rulla på från båda håll. 
 
Och när man rensar ut det som inte känns bra längre gör du plats för nya bekantskaper. Så även för min del för under våren började det rulla in nya bekantskaper och vänner  som man har mer gemensamt med. Himla kul. 
Det har verkligen blivit en game changer när jag väl satte ner foten förra året för saker och ting har verkligen vänt och löser sig. Det här med att har rätt mindset är ett kraftfullt verktyg om man vill förändra något och uppnå sina planer och mål i livet. 
Den här våren  och sommaren har det verkligen hänt grejer så till och med min kära sambo fått upp ögonen för vad LOA är  och innebär. Riktigt häftigt och intensivt där ena saken efter den andra faller på plats. Så vi har en minst sagt intressant höst och vinter framför oss. 
 
Hoppas ni haft en skön sommar så här långt? 

Vi hörs snart igen.
 
Kram V

Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0