En lugn söndag med hemmafix

 

Hej finisar hur har ni haft det i helgen? Hoppas ni haft det bra och inte blåst bort i stormen som drog förbi igår. Jag jobbade några timmar igår och måste säga att det var rätt obehagligt att köra hem sen för det låg mycket smågrenar som blåst ner på vägen så man väntade bara på att en stor gren eller ett helt träd skulle komma farandes framför bilen. 
 

Idag har jag varit ledig och hade väll egentligen tänkt ta en ordentlig sovmorgon men vaknade strax efter 7 med ont i ryggen så gick upp och tog en varm dusch och sen körde jag mina morgon rutiner med meditation och scriptning i vardagsrummet med morogn kaffet. Så himla skönt att kunnata det lugnt och skönt en stund på morgonen innan man tar tag i dagens to-do lista. 

S kom förbi sen och bytte kläder för han skulle till garaget och skruva med en av sina bilar. Själv tog jag ett städrace inne i K´s rum som såg förjäkligt ut. Barnen brukar städa sina rum själva men lilleman berhöver fortfarande lite hjälp att städa nogrannare  ibland med att damma av hyllor och rensa upp lite, moppa golven. Så det blev en genomgång där så han nystädat när han kommer hem om en stund. 
Ska köpa lite mer förvaringslösningar till honom för han  har lite dåligt med det så det blir bättre ordning på småsaker som pennor osv.
 

En annan sak som jag gjort i dag är klippa ner mina palettblad som minst sagt ser förjäkliga ut nu efter en lång mörk årstid. Dessa två var jättestora i sommras men ser inte mycket ut för världen i dag och tyvärr upptäckte jag att dessa två fått nån ohyra eller något så jag kunde inte spara sticklingar av dessa. Men jag har två andra varianter som jag också klippt ner som blev jätte mycket sticklingar som jag jag hoppas någon vill ha lite av för jag har inte plats för alla här hemma. 
 
 
Jag har sparat de andra i ett annat rum så får vi se om dom återhämtar sig eller om jag ska kasta dom sen när det är dags att planera om dom om några veckor. Den bortersta ser tveksam ut men vi får se.
Ska plocka fram perlagonerna om en vecka också tänkte jag och klippa ner dom också så dom väcks till liv efter vintervilan innan dom också ska få planteras om. 
Elefantöronen i fönstret har massa skott som ska delas på också så jag har att göra med mina kära växter här hemma. Och sen är det ju snart dax att börja så lite smått och gott inför sommaren också. Blir inte så mycket tomater i år i varje fall som förra sommaren.  


Jag hoppas att helgen varit bra för er? Här har det varit rätt lugnt men ett kort jobbpass igår på dagen och sen fick jag besök av en kompis som hade med de här jätte fina rosorna som tack för att jag är hennes bollplank och coachar henne i personligutveckling. Så omtänksamt och roligt såklart att få uppskattning för något som för mig är så självklart att supporta varandra både på hemma plan men även på jobbet. 
Jag har ju en hel del erfarenheter i bagaget och har fått höra många gånger att jag borde dela med mig av min historia och erfarenheter som jag samlat på mig och saker jag tagit med mig och fått använding av i olika situationer när det gäller personligutveckling och  metalträning både privat men också mycket i arbetslivet. 
Det många glömmer är att det räcker med små förändringar för att skapa stora resultat om man går in  för att aktivt jobba mot sina mål och planer. 

Blev även uppmanad att börja filma vloggar i stället för att på så sätt nå ut ännumer och kunna dela med mig på ett effektivare sätt än bara genom mina blogginlägg. Och det har hon ju rätt i det är ju lättare att förklara hur man menar när man talar än enbart genom att skriva det. 

Men vi får se hur jag gör, jag har ju funderat på det tidigare men att filma är inte bara ett steg utanför komfortzonen utan kräver också mer jobb och teknik för att få till. Så ja jag vet inte , men visst prova kan man ju alltid göra eler vad tycker ni? Kommentera gärna vad ni tycker. 

Ha nu en fortsatt fin söndag så hörs vi igen i morgon.
 
Kram V

Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0