Gå din egen väg men och att ta till sig av råd på vägen

Hej på er finisar! 

Fredag och ledig i dag ja hela helgen faktiskt så gott för nästa vecka blir det full rulle. 
Det här med att hitta en balans i vardagen är min största utmaning just nu. Eftersom jag är ensam måste jag jobba så mycet jag kan för att vi ska få ihop vår ekonomi och kunna spara till det vi vill göra samtidigt som jag inte kan jobba så mycket som jag skulle behöva för barnen behöver mig ju också.
Har märkt senaste veckorna att det slagit bakut här hemma hos alla tre barnen på olika sätt för jag räcker inte till. 

Jobb är det ingen brist på, jag blir stressad av bara tanken att åka till ena stället då jag vet att chefen kommer dyka på mig och fråga om jag är sugen att jobba mer. När man haft det så tufft ekonomiskt under så lång tid som jag haft känns det konstigt att tacka nej till jobb men jag har i dagarna faktiskt tackat nej till en fast tjänst. Är inte det korkat tänker ni? 
Jo det kanske det är men som sagt jag vet att jag har jobb så jag klarar mig på köpcentret redan där finns alltid behov av folk så även om jag bara går på timmar där så vet jag att det kommer fortsätta trilla in jobbpass där. Restaurangen däremot är jag faktiskt lite tveksam till eftersom det helt och hållet beror på hur mycket folk det kommer. Det kan bli heltid hela sommaren lika gärna som det kan bli bara några timmar då och då vilket inte är okej för min del heller. Den där ovisheten funkar inte för mig för pengarna måste in från antingen det ena eller det adra stället. 


Som jag skrivit det senaste så är det mycket funderingar kring framtiden just nu för min del. 
Bara för att jag har jobb upp över öronen här nu så betyder inte det att det är detta jag vill hålla på med. Helt ärligt så trivs jag inte speciellt bra med det liv jag lever just nu men jag har inte haft tid att reflektera över min egen situation fören nu senaste tiden.

Vad gör man om man inte trivs eller är gillar det man har? Jo man gör något åt det såklart. 
Men det är ju inte gjort i en handvändning först måste jag komma fram till vilka delar jag vill ändra på lika väl som jag måste ha koll på vad som jag vill ha kvar i mitt liv och som är bra. 
Skriv ner det som är bra och det som är dåligt och vad av de dåliga sakerna kan man ändra på, vad ska man släppa osv?  Och framförallt vart vill jag, vad behöver jag göra för att ta mig dit?

I mitt fall har jag helt ärligt inte riktigt koll på detta men det är något jag jobbar på varje ledig stund jag har. Bara för att mina chefer är jätte exalterade över sina företag så betyder det ju inte att dessa jobb är rätt för mig. Det är kanske inte alls dessa saker jag vill jobba med som jag brinner för och tycker är roligt. Men visst tillhör du den kategorin som är nöjd med det du har och skiter i vad du jobbar med bara du får in pengar varje månad så grattis. 
Tyvärr tillhör inte jag den kategorin som ni märkt vid det här laget. 
Jag är tacksam över att ha jobb MEN samtidigt vill jag vidare och utveckla mina mål  och drömmar i livet så för min del så är dessa jobb en del av min transportsträcka mot det jag vill göra i livet. 

Jag vill inte slösa bort hela livet på massa måsten som inte gör mig lycklig och glad. Att jobba är tyvärr ett måste för att vi ska kunna försörja oss  och som vi lägger mycket av vår tid på så därför anser jag att det är viktigt att hitta någtot som man tycker är roligt och stimulerande. Ett tråkigt enformigt jobb kan ju vara roligt om man har härliga medarbetare så man har roligt tillsammans när man jobbar det är ju också viktigt. 
Jag har härliga medarbetare men som sagt min plan är inte att stanna kvar där utan så småningom kunna gå min egen väg när jag är redo för det. 
Veckorna går fort och snart har halva 2019 gått så det kan vara hög tid att reflektera lite hur det går med era mål för året. 



 
Sen en annan sak. I bland kör man fast och det kan vara bra för att vi ska kunna backa tillbaks och hitta en lösning eller annann bättre väg att gå. Jag söker hela tiden inspiration och tips från alla möjliga håll varenda dag för att utveckla både mig själv men även mina planer. Det finns alltid något att lära från de vi har runt oss, 
 
Nått jag stöter på rätt som det är är folk som kört fast eller på annat sätt inte får fart på det dom vill göra. Dom står och stampar på samma plats och är frustrerade för att det inte går som dom vill samtidigt som dom inte vill ta till sig av tips och råd dom får på vägen. 
Så jäkla korkat. Tänk om någon i din omgivning faktiskt har ett tips eller råd som kan vara lösningen för att du ska komma vidare men så väljer du att inte lyssna på det för att du är rädd för att prova eller snarare rädd för att misslyckas.
Vissa människor är så livrädda för att testa nya saker men helt seröst om det sätt du provat inte leder vidare så kan det ju vara en god idé att testa något nytt eller hur? 
Speciellt de som driver företag och kört fast. 
Funkar inte det sätt du gör något på så får du ju prova något annat sätt, svårare än så är det inte. Ett företag drar inte in pengar om du inte jobbar med att utveckla det framåt.
Så att be om hjälp och testa de tips du får på vägen kan vara din nyckel till att du kommer vidare och lyckas. 

Jag hade varit så tacksam om jag träffat någon som kom med lite nya idéer och tips som kunde vara det jag söker för att komma vidare. Att gå sin egen väg betyder inte att man inte ska ta till sig av råd man får på vägen. 

Det blir ju som man gör det till. Lägger du inte manken till så lär det inte hända något heller men då ska du inte heller sitta och klaga över att saker och ting inte blir som du önskat. Vill man komma någonvart i livet måste man jobba framåt hela tiden och leta nya vägar och samla på sig så mycket inspiration och tips som man kan. Du vet aldrig vad dessa saker kan öppna för dörrar. 


Så mitt tips inför helgen till er är att skriv ner allt du är missnöjd med i ditt liv och vill ändra på. Skriv upp det du är nöjd med och saker du vill göra och uppnå. Använd den första lista och sortera ut det som du inte kan påverka och göra något med och fokusera på vad du kan ändra på för att komma vidare. 
Se dig om och lyssna på de som har tips och råd att ge. OBS inte de med negativa åsikter utan de som har riktiga tidp och idéer som vill dig väl. 
 
Skriv ner en långsiktig plan och sen en som du delar upp i mindre delar en plan för vad som ska göras nästa vecka, vad kan du göra i dag osv. Bryt ner de stora målen i mindre delmål och börja jobba med dom en del i taget. 

Ha nu en trevlig helg hörrni <3


Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0