Årets alla mål uppfyllda, vad händer här näst?

Hej på er finisar hur har ni det där ute i höstrusket?
Nu i skrivandets stund tittar solen faktist fram här men det har regnat, varit grått  och blåsigt hela morgonen fram till nu. Får se hur länge det håller i sig innan det börjar regna igen. Är ju den tiden på året nu tyvärr men varje årstid har sin tjusning tycker jag. Soliga höstdagar när luften är frisk och naturen skiftar färg är så härliga samtidigt som jag tycker att det är rogivande och mysigt att sitta inne med levande ljus och mysa med nära och kära medan regnet piskar mot rutorna på kvällen.  Men visst sen när träden tappat sina löv, gräset har vissnat och allt är grått och trist då är årstiden ingen höjdare.
 
 
 
Nu har vi bara ett par dagar kvar av september och går snart in oktober. Det här året har gått så vansinnigt fort. Och jag tycker inte jag hunnit med någonting av det jag tänkt göra, det händer grejer hela tiden. Nu i månadskiftet skulle egentligen mitt vikariat slutat men så fick jag förlängt året ut och häromdagen fick jag besked att det blivit förlängt ytterligare till slutet av februari. Gott att veta att jobbet rullar på såklart men samtidigt lite frustrerande för jag har väntat sen jag fick vikariatet i våras att det ska gå över i fast anställning nu till oktober vilket var planen då den jag vikarierar för ska sluta. Segt att det blir framskjutet hela tiden. 
 
 
Vi hade ett medarbetarsamtal (typ utvecklingsamtal) härom veckan och det fick mig att fundera lite kring frotsättningen. Chefen frågade vad jag hade för önskemål och vad jag vill utvecklas inom på jobbet? Mitt svar var att det är svåt att utvecklas när man bara jobbar kvällspass, det är på dagtid som man har mest att göra i butiken och fler arbetsområden att hantera. 
Och schematiderna har ändrats vilket ställer till det när barnen ska till sin pappa då jag numera jobbar i stort sett varje fredag eftermiddag och kväll.  Har frågat om man kan göra om schemat så jag får dagtid eller är ledig varannan fredag men det går tydligen inte. Att jobba helger är inte heller speciellt kul i längden. Jag jobbar alltid när alla andra är lediga. 
Jag jobbar endast en vardag  med dagtid i månaden samt en helg i månaden dagtid annars är andra helgen och övriga vardagar kvällspass. Inte riktigt ett schema man vill ha i längden och tyvärr kommer det inte ändras om jag blir fast sen heller fick ja veta, så är inte seciellt peppad på fastanställning om jag ska vara helt ärlig. 
 
Få fart egna verksamheten står högt på priolistan kan jag intyga men motivationen och energin äts upp av det andra jobbet som det är nu.
 
 
 
Men nu har jag fram till början av nästa år att fundera på hur jag ska göra. Och det kan hända mycket på några månader det är ett som är säkert. 
 
Dags att sätta nya mål
 
Helt galet när man tänker efter men jag har i slutet av sommaren kunnat bocka av sista målet av 9 för året med 4 månader kvar tillgodo. Jag som tidigare inte lyckats med knappt 1 eller två mål på ett helt år tidigare, vad gjorde jag annorlunda den här gången?
Jag tror det handlar om att jag har ett helt annat mindset nu än tidigare.
Förr gav jag upp eller tröttnade när det började rinna ut i sanden eller kom en motgång. Nu släpper jag det jag inte kan påverka , har slutat älta saker när det uppstår problem eller kommer motgångar och har lärt mig sätta gränser för dels vad jag accepterar själv men även vad och till vilka jag delar med mig av vad som händer. 
Det sista är något jag noterat effekten av speciellt i år . Många gillar nämligen att älta andras problem och motgångar och då blir det svårt att fokusera på dom possitiva sakerna när det finns folk som heller vill diskutera det som är dåligt. Det är svårt att fokusera på det positiva och hitta ny energi om man har folk runt dig som envist vill hålla dig kvar i det negativa. 
Så sätt gränser och fokusera på de som hjälper dig framåt i stället. Dom som inte har förståelse för att du sätter gränser förtjänar inte att vara en del av din närmaste vänskapskrets heller. 
 
Detta är något som jag tror är bidragande orsaker till att jag lyckats beta av så många mål. Jag har givetvis fortfarande dåliga dagar och svackor som alla andra ibland men jag fastnar inte och ältar. Och jag har åter rensat bland folk jag har runt mig. Jag vill vidare och man kommer inte vidare med någonting om man är kvar och nöter på samma sätt eller plats.
 
Så vad ska man hitta på här näst? 
Vet faktiskt inte. Kanske ska jag bara glida vidare och underhålla de delar som jag harft som mål att jobba på det här året? Vissa mål kan ju vara sånt man får fortsätta jobba på eller underhålla för att behålla resultatet eller för att skapa en rutin eller ny vana. Det här med att ta hand om mig själv är ett sådant mål som jag måste fortsätta lära mig att prioritera och fasen vad svårt det är. 
Har ni något sånt personlig mål ni kämpar med att få in rutin på eller få in som en ny vana?
 
 
4 månader kvar bara på det här året och här är det full rulle som aldrig förr.  I den här familjen händer det alltid något. E åkte till Polen med klassen tidigt i går morse. Lite läskigt faktist när man samtidigt nås av nyheter om sabotage av gasledningar. Men hade skolan fått besked om att det inte är säkert att åka så hade dom ju inte gjort det. Men jag jag vill att kommande dagar går fort så hon kommer hem till helgen igen.  
 
K verkar äntligen ha landat i omställningen till högstadiet, han har socialfobi vilket varit väldigt jobbigt för honom i perioder. Något vi jobbar vidare med så han får hjälp att lära sig hantera det när sånna situationer uppstår. 
 
S som har fullt upp med jobb och plugg inför kommande högskoleprov fyllde år i söndags så då var han hemma med flickvännen och åt tacos och fikade. Han va här på måndagen också för att gratta mig när jag fyllde. Mer firande än så blev det inte bara vi i familjen som firade men inget mer. Trist att man inte firar mer men med mina och S arbetstider är det svårt att få till tid och dag som passar. Jag jobbar när alla andra är lediga och S som jobbar eftermiddag,kväll och nätter sover oftast på dagtid och jobbar på kvällarna. Sen har vi inte så många att fira med längre utanför familjen av olika anledningar. Så födelsedagar och jul är inte alls vad det varit innan och det är verkligen jättetråkigt.
Hoppas vi kan få styrt upp det hela med tiden när barnen blivt vuxna. Födelsedagar och julfirande är mysigt och roligt tycker jag. 
 
Så vardagspusslet rullar på i en jäkla fart som vanligt med både det ena och det andra. Ett omtumlande år minst sagt så jag hoppas verkligen att det lugnar ner sig nu under slutet av året så man hinner landa lite. Men som sagt mycket kan hinna hända innan året är slut. 
 
 
Ha det gott.
 
Kram V
 
 
 
 
 
 
 

Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0