Nu är det sommar

 
 
 
S.O.M.M.A.R.! 
 
När barnen haft skolavslutning då startar sommaren enligt mig och det hr verkligen levererats kanonväder den här veckan så vilken super start på sommalovet liksom. 
Det har varit dåligt med uppateringar från mig ja vet men har inte haft så mycket nytt att dela med mig av. En intensivare jobbperiod har börjat klinga av och hur mycket jobb det blir i sommar för min del är oklart, vet att jag kommer täcka upp semestrar och själv får jag ledigt en vecka i början av augusti så jag hoppas vädret är ok då med.
 
 
Vi inledde juni med studentfirande då min älskade S tog studenten från ekonomiprogrammet på Agnebergsgymnasiet. Som i alla andra delar av landet blev det ju ett annorlunda avslut utan varken bal, utspring eller lastbils kortege. Men han var nöjd ändå och firades både hemma och sen med sina vänner som väntat med firandet till efter avslutningen och dessutom delat upp det på mindre fester olika dagar. Kan intyga att mamman inte var så pigg förra veckan efter att roddat både jobb dagtid och sen varit chafför på natten ha ha. Men han och kompisarna skötte sig bra och tog det lugnt och man tar ju bara studenten en gång i livet så jag är så stolt över honom. Nu väntar lite extra plugg i höst för att få upp betygen lite mer vilket han hade fixat om dom haft riktiga lektioner under våren men nu får han justera det efter sommaren i stället så han kan söka in på den utbildningen han vill gå i Spanien.  Spännande tider med andra ord, tyvärr har han inte lyckats hitta något sommarjobb än men hoppas kunna hitta något extra jobb framöver i varje fall. 
 
Annars rullar vardagspusslet på, jag söker både jobb och håller utkik efter utbildningar, tyvärr har jag missat flera intressanta utbildningar som ansökningstiden redan gått ut på. Men planen är att börja plugga till hösten och bara städa vid sidan av om inget annat jobb dyker upp. 
Så det är lite stiljte med allt sånt just nu för mycket har ju pausats och bromsats upp pga av pademin, så jag hoppas verkligen att den skiten vänder under sommaren så att restrektionerna minskar. 


I helgen har jag och S varit en del på stranden. Vi startade gårdagen med en tur till Nordby för han ville köpa fiske grejer vilket han gjorde till fyndpris. Ett tips till er läsare som bor innom rimligt avstånd dit är att ta en tur upp till helgen för alla affärer som är öppna har rea. Några mindre butiker har stängt tillfälligt men i övrigt har de andra öppet dock inte hela veckan med tanke på att dom har väldigt lite besökare just nu. Så kolla hemsidan för mer info om öppettiderna, fre-sön har dom öppet i varje fall. 

Hur som helst så i går efter middagen blev det en sväng över till Hamburgö (översta bilden) och i dag tog vi en tur till Hamburgsund där han fick upp 2 små makrillar på bara några minuter efter att vi kom dit. Släppte dock i dom igen för dom var så små.  
 

Vädret var lite bättre i dag än i går var inte så molningt och blåste inte lika mycket så vi hade verkligen en kanon eftermiddag/kväll där. Har sagt det förrut och säger det igen det är lyx att bo vid kusten för det är verkligen så skön avkoppling att åka till stranden även om amn bara tar en kort promenad. Doften av saltvatten, ljudet av vågorna, nån båt som puttrar förbi, solen och ja jag kan fortsätta hur länge som helst. Det är balsam för själen rent ut sagt, bättre avkoppling och uppladdning är svårt att få. Inte massa jobb och stress utan bara avkoppling och njuta liksom. Det bästa av allt är att det är gratis precis som en promenad i skogen så är det gratis att njuta av det här. Ta med en filt/handuk, en bok, en flaska vatten och lite frukt eller vad du har hemma. Det behöver inte va mer invecklat än så. 

 
Nu laddar vi som sagt för en ny arbetsvecka, midsommarveckan är det också. Barnen kommer om några dagar och på midsommar är vi alla bortbjudna vilket ska bli väldigt trevligt. Har inte blivit något direkt firande senaste åren tyvärr så det här ser vi fram emot både jag och barnen. Vädret ska visst hålla i sig så jag hoppas på att temoen i vattnet stiger lite mer för det är lite i kallaste laget för att bada tycker jag. En jäkla massa maneter är det också redan, tröttsamt.  Nåja nu är sommaren här i varje fall så nu tycker jag vi ska göra det bästa av situationen och skapa en jäkla massa roliga härliga sommarminnen.

Ha en fin vecka hörni och tänk på att kämpa på med avstånd, håll er hemma om ni är förkylda osv. 

Kram V




Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0