Resumé av ett år med extra allt

 
Då var det årets sista dag hörni finisar. 
Det har gått fort, galet fort men nu är det dags att resumera året med extra allt.
 
Jag har summerat allt utifrån den mallen jag tipsade er om i förra inlägget, läs här>>
 
Highlights/höjdpunkter från 2022:
 
 * Jag nådde/bockade av samtliga av mina mål 
* Senaste årens krångel och kämpande med barnen i skolan löste sig och rullar nu på. En enorm sten som fallit från mina axlar i höst när det äntligen vände för dom båda.
 
Vad funkade 2022? 
 
* Jag lyckades genomföra och nå samtliga 8 mål för året samt ett extra mål jag satte på vägen. Något jag aldrig lyckats med tidigare så det känns riktigt bra.
* Mitt 4 månaders vikariat blev förlängt två gånger under året och tar nu slut i februari då det går över i en fast anställning. 
 
Vad funkade inte 2022?
 
* Fick ingen hjälp från socialen när elpriserna skenade iväg i början av året vilket ledde till en tvist där jag fick rätt i att handläggaren gjort fel men tyvärr inte fick någon ersättning för det jag fick för lite, vilket gjorde att vi under ett par månader levde under existensminumum och fick hjälp från bla  kyrkan med matkassar.
* Blev även lurad ekonomisk av min förra hyresvärd vilket inte gjorde situationen ekonomiskt lättare.
* Fick inte igång min verksamhet som planerat pga allt strul i början av året och sen mycket på andra jobbetmsom var helt hysteriskt i sommras.
* Fick satt ner foten och rensat bort sådant som inte fungerade längre
* Mina skador gjorde sig påminda att dom måste åtgärdas, har haft mycket problem med både fotled och handen i höst.
 
Vad lärde jag mig 2022?
 
* Att jag behöver stå på mig och ta för mig mer och inte låta andra köra över mig
* Att även salt ser ut som socker
* Att jag MÅSTE börja ta hand om mig själv och lyssna på kroppen så jag håller i många år till
 
Hur förändrades mitt liv under 2022?
 
* Jag har insett att jag låtit vissa människor  som jag inte längre har något gemensamt med påverka mig för mycket som inte tillfört något possitivt i mitt liv. Vissa människor ska helt enkelt inte vara en del av mitt liv längre och behövdes rensas bort för att göra plats för nya positivare människor som jag har mer gemensamt med. Jag har blivit hårdare med vilka jag vill släppa in i mitt liv och ha runt mig och har krympt min cirkel ordentligt det här året.
* Allt löser sig om man har rätt fokus och de saker man inte kan lösa själv löser sig av sig själv på ett eller annat sätt senare. Ja har fåttett kvitto på hur karma jobbar och fungerar kan man väll säga.
 
Vad är jag tacksam för  2022?
 
* För det osjälviska och kärleksfulla människor som utan att tveka sträckte ut en hand och hjälpte mig och barnen när vi hade det som tuffast i början av året.
* Att vi hittade ett bättre boende med seriösa jättegoa hyresvärdar och där det är ordning och reda och inte behöver frysa.
* Stabil ekonomi
* Att det äntligen lossnat för barnen så det funkar i skolan och rullar på
* För de insikter och ögonöppnare jag fått under året
* För kärleken och för de som tror på mig och bidrar med glädje i mitt och barnens liv
 
 
Ja det här året har verkligen bjudit på extra allt när man ser tilbaks på det. Herregud vilken resa det varit. Jag har verkligen satts på prövning om vad jag fixar och hur jag ska lösa det. Tror väldigt många hade kastat in handuken , gett upp eller försökt fly från problemen men jag har bitit ihop och tagit en dag i taget med en sak ekande i huvudet: Ge inte upp det kommer lösa sig!
Och det har det gjort också även om jag inte fått till allt som jag önskat och även valt att inte gå vidare med vissa saker utan låta saker och ting lösa sig själva.
 
Jag har verkligen fått ett kvitto på hur karma funkar vilket gett mig dels en välbehövlig dos med jävlar anaman med vad jag ska tollerera och kämpa för och vad jag ska kort sagt släppa och göra mig av med. 
Du kan inte ena stunden vara en pleaser för att nästa sekund när det inte passar dig hugga personer i ryggen, det går inte ihop. Gör bra saker och bra saker kommer tillbaks till dig precis som dåliga val och saker vi gör slår tillbaks på ett eller annat sätt  senare. Det är så livet funkar och det är det vi lär oss av. Stanna upp och reflektera över vad som inte funkar och kan göras annorlunda när problemen uppstår. 
Det här året har jag lärt mig att det finns en gräns för vad jag tollererar och tycker är ok i mitt liv, när den gränsen är nådd så har jag lärt mig att slätta taget, rensa och stänga dörrar när det behövts. Inte helt lätt men så välbehövligt eftersom negativitet oavsett det handlar om peroner i din omgivning eller olika problem som dyker upp som du inte själv kan lösa påverkar oss otroligt starkt och får oss att köra fast och tappa fokus på vad som är viktigt och vart vi vill.
När du kommer till insikt att nej nu räcker det, det här funkar inte längre är det dags att stänga dörren och välja en annan väg.
 
Det här året har bjudit på extremt tuffa motgångar i början med ekonomi som inte gick ihop, covid och tvister. Men vi tog oss igenom den perioden även om vissa saker inte löste sig som jag önskat. Min kropp har sagt ifrån och påmint mig om att jag MÅSTE börja prioritera mig själv för att hålla. Vilket lett till att jag valt att släppa tvisten med hyresvärden för jag har nu ett nytt ärende med IVO och remiser undersökningar, bedömmingar och operationer för att få ordning på mina skador som kommer ta lång tid att läka. Hyresvärden har gjort fel och jag kanske inte kommer få tillbaks mina pengar men det kommer slå tillbaks på dom tidsnog för blåser man folk (jag är nog inte den första eller sista) så kommer det en dag ta stopp och slå tillbaks. 
Så jag har släppt det och laddar nu om för att orka ta mig igenom allt som min utredning av skadorna kommer innebära. Något som kommer vara tufft mentalt.
 
 
Igår var jag på ett uppföljningsmöte hos en kund jag hjälper med lite coaching. Det sista mötet för min verksamhet det här året. Är lite besviken att jag inte fått fart på allt som jag önskat i år. Men även där så kavlar jag upp ärmarna och laddar för nästa år men lite nya idéer och nytt samarbete mm. Det kommer bli bra och ordna sig även om jag hoppats att jag slulle fått lite mer snurr på det vid det här laget. 
 
En av alla insikter i år har varit att släpper man taget om vissa saker så hamnar man först i ett litet vaccum där man inte riktigt vet vad nästa steg är men sen när det landat lite och man tar en titt på det med nya ögon så kommer nya dörrar öppnas och inspirationen och ideeerna börja rulla på igen. Man behöver de där pauserna för att ta ett steg tillbaks och påminna sig själv om vad man har för mål, vart man vill och är på väg för att kunna ta nya steg in på en annan väg som leder vidare efter man kört fast.
 
Jag skulle väll inte påstå att jag har koll på allt jag vill inför nästa år och det är något jag kommer klura vidare på idag och försöka få klarhet i. Att verkligen sätta sig ner och utifrån den här resuméen sätta nya mål och planer inför nästa år. 
 
Dags att sätta punkt för det som varit och vända bland och testa nya vägar. 
 
Önskar er en trevlig nyårsafton och var rädda om varandra hörni.
 
Kram V
 

Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0