Det blir som man gör det till

 
Hej finisar hur har ni det nu när vi strax har avklarat årets första och fattiagaste  månad?
Med elräkning så fint strax över 5000kr och en mindre lön eftersom jag låg sjuk i december och åter höjd bensinkostnad så har ju inte läget känts speciellt rolig. Men jämfört med förra året som minst sagt var en kattastrof så har vi ändå haft läget under kontroll här och framförallt så var man förberred på att det skulle komma en ordentlig elräkning  så då har man kunnat förbereda sig och planera lite för tuffare tider. Man lär sig att anpassa sig efter situationen men helt ärligt kan man undra hur länge detta ska pågå?
Känns ju lite knepigt att man väljer att exportera el i dessa tider och samtidigt betala ut elstöd på offantliga summor, är det verkligen den mest ekonomiska lösningen kan man undra?
 
 
Nåja vi går mot ljusare tider vilket börjat märkas även på morgonen nu när det börjat lljusna när ungarna går till bussen. Och ljusare längre på eftermiddagarna blir det också, så skönt för det är ingen höjdare med alla gråa tråkiga dagar när det knappt blir ljust innomhus. 
 
Förra veckan jobbade jag en del dagpass men vad hjälpt det när vi inte har  fönster mer än i entren och i fika rummet, man märker inte av vad det är för väder fören man väl går ut typ. Inte konstigt man blir trött och hängig. 
 
Den här veckan har jag 6 kvällspass som väntar tjohoo och förmodligen kommer den ända lediga dagen bjuda på tråkväder haha. Nä enligt prognosen så ska det bli fint på torsdag men det kan ju ändra sig så vi får se helt enkelt.
 
 
Ett av mina huvudmål det här året är att fokusera på hälsan så förutom träningspass hemma och på gymmet har jag som mål att komma ut på minst en långpromenad i veckan.  Och igår blev det en tur på lite över 4 km i minstt sagt kupperad terräng. Det blåste en hel del så därför fick det bli en runda som delvis gick i skogen för att det skulle ha lite lä nu när vinden är så kall. Den här turen bjöd på flås och mjölksyra i benen jisses men det var gott när man gått hela rundan. Jag är i pinsamt dålig form både viktmässigt och konditionsmässigt fy sjutton. Jag måste verkligen lägga in mer konditionspass för detta var ingen höjdare. Vet några ställen med mycket backar och kupperat man kan gå men konstaterade igår att det behöver bli lite torrare för fick nästan klättra i träden där det var stora vattensamligar över vägen.
 
 
Just nu är det rätt tråkigt i skogen men tänk om 2 månader då det börjar bli grönt i träd och buskar och backen är täckt med vitsippor och fåglarna kvittrar glatt i träden som dom gör på våren. Det går fort så snart är vi där hörni.
 
Och fort går det med andra saker också, livet tuffar på. En månad kvar på vikariatet och sen får vi se vad som händer för självklart har det skett oväntade förändrignar som gör att den planen jag och chefen hade får skjutas på. Hur länge i så fall vet vi inte vilket sätter mig i en knepig sits som under tiden får gå på timmar vilket är väldigt oregelbundet. 
Men min tanke när jag fick infon var att ok det finns nog en mening med det här att det kanske är något bättre på gång? Jag har ju nämligen hela tiden sagt att detta jobbet är ett tillfälligt jobb tills jag får snurr på mitt egna. Men nu blir det kanske tidigare än jag varit inställd på så nu får vi se vad som dyker upp i stället. För det blir som man gör det till och jag är fast besluten att jobba med sånt jag brinner för och på sikt sluta på extrajobbet. Jag har inte klart för mig hur det ska gå till än men är övertygad om att något nytt är på gång så jag känner mig ändå rätt lugn trots ovisheten. Jag vet ju av tidigare erfarenhet att saker och ting löser sig när man minst anar det så länge man fortsätter fokusera på sina mål.
 
 
För det är verkligen något jag lärt mig genom åren att göra allt man kan för att inte tappa fokuset på vart man är på väg då bakslag och motgångar kommer. Tappar du fokus på vad ditt mål är så går det snabbt att i stället börja fokusera på problemet och älta det vilket inte kommer öppna några nya dörrar som du egentligen behöver. Detta är något man måste träna på och påminna sig själv om när man stöter på problem i livet. 
 
Ni vet vad jag brukar tjata om: lägg ingen energi på sådant du inte kan påverka för det leder ingenvart.   Stanna hellre upp och ta en funderare på vad finns det för andra alternativ att komma vidare på? Har du väl börjat spåna på ett nytt sätt så kommer det snart lossna och fler lösningar kommer dyka upp just pga att det är lösningar du är öppen för att hitta inte gräva ner dig i det som inte funkar. 
 
För det är ju så oavsett du ska lösa ett problem eller försöka utveckla dig själv så måste du våga att prova nya sätt och vägar att komma vidare på. För att ta samma dörr eller väg som du alltid gjort kommer inte plötsligt leda till något nytt utan snarare till samma gamla vanlig som du redan befinner dig i.
 
Vet du inte hur du ska göra så sök info, fråga någon som inspirerar dig i din omgivning, se hur andra gjort. Läs böcker/ tidningar , kolla på YouTube, lyssna på poddar osv. Det finns mängder av sätt att hitta nya idéer och inspiration om du ser dig omkring och söker dig till andra som gjort likandne resor. 
Ja fråga gärna mig också för den delen om ni behöver någon att bolla med.
 
Så med lite pepp startar vi den här veckan och kavlar upp armarna med fullt fokus på att hitta nya spännande idéer och lösningar att komma vidare med. 
 
 
Kram V
 

Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0