Uppföljning av året som gått

 
Då var sista dagen här på det här året hörni!
Om julafton är jobbig för många så har nyårsafton blivit en sådan dag för mig senaste åren. 

Efter år med mycket kämpande och ständig motgångar har man alltid varit förväntasfull inför att få starta ett nytt fräscht år men som quoten ovan säger "Mycket kan hända på ett år"!!
Och med facit i hand så är det helt ärligt inte så många roliga saker man haft att se tillbaks på när det väl kommer till årets sista dag. Och detta året är inget undantag utan toppar nog faktiskt listan utan tvekan på år med som inte blivit som jag hoppats på.
 
Har funderat på hur man ska sammanfatt året utan att det blir ett allt för dystert inlägg men hittade en bra film på Youtube om just hur man resumerar året och plockar med sig det bra delarna . Så sagt och gjort här kommer min uppföljning av 2021: 
 
 
1) 2021 var året som jag: 

* Startade med att gå in i väggen riktigt ordentligt och var sjukskriven de 3 första månaderna på året.
 
*Jag gick klart en HR-assistent utbildning och utbildande mig även till Sociala Media Manager
 
*Jag och barnen flyttade från norra bohuslän tillbaks till mina hemtrakter i södra bohuslän. 
 
* Jag fick två nya jobb
 
* Blev sambo efter 4 år som ensamstående
 
* Blev singel igen efter 1 år och bara 6 månader efter vi flyttat ihop
 
* Flyttade ytterligare en gång till en lägenhet med barnen
 
* Fick skjuta upp mina företagsplaner i ännu en gång
 
 
2) Vad fungerade 2021:
 
* Skolbytet som flytten till Orust innabar var verkligen det bästa som kunde hända för barnen som ingen av dom trivdes eller mådde bra på sin gamla skola. 

* Gladare positivare barn som kämpar på med skolan som aldrig förr, inget mer tjat på att dom måste går upp på morgoen eller göra sina läxor.  

* Insåg hur otroligt stark jag är när allt jag kämpat för rasade och det inte fanns motivation eller anledningar kvar att försöka rädda det hela. 
 
 
3) Vad fungerade inte 2021?
 
* Förhållandet, har aldrig blivit sviken, sårad och nedtryckt 

* Mina planer för året, det var i stort sett inget som kunde genomföras pga att allt kaos hemma som fick all fokus och energi

* Starta AB, som jag kämpat med att spara ihop mitt start kapital. Tyvärr fick jag lägga allt på hyra och depositon för lägenheten när jag och barnen flyttade. Ännu en stor besvikelse. 
 
* Ekonomin, startade året med sjukskrivning och avslutade med att få hjälp av soc då jag inte har haft tillräckligt med timmar i jobben hitills så det går ihop. 
 
 
4) Vad lärde jag mig 2021?
 
* Att inte ta saker och ting för givet och inte va blåögd och tro det bästa om folk. Det är lätt att säga att man vill eller ska göra saker men gör man sen något helt annat så säger ju det en del. Även salt sr ut som socker!

* Jag lärde mig att lyssna på min magkänsla och intution. Känner man innombords att något känns fel  eller inte rätt så ta den känslan på allvar! Samma om det är något nytt som man vill göra men inte vågar kliva ur komfortzonen, känns det rätt innombords gör det. Tvekar du är det troligen inte helt rätt och klokkt att avakta och se vad som händer om det kommer andra bättre alternativ.
 
* Att det är viktigt att jobba med sig själv (sitt mindset, rutiner och vanor) regelbundet gärna en liten stund varje dag, då står man stadigt när det stormar runt en och hittar snabbt nya lösningar och vägar när man kör fast. 
 
 
5) Hur utvecklades mitt liv under 2021?
 
* Jag har insett vikten av att fortsätta jobba mot sina mål och planer oavsett vad som händer.  Utan mål och drömmar i livet har vi inget som driver oss  att kämpa när vi behöver det som mest. Varför gör jag det här? Vart vill jag komma  och vad får jag ut av att inte ge upp? 
 
* I och med att det inte blev som jag hoppats med mitt förhållande så fick jag insikter om vad jag inte vill ha i mitt liv och vad jag vill tillföra mer av och vad som saknas. 
 
 
6) Vad från 2021 är jag tacksam för?
 
* Att barnen fick en välbehövlig nystart med skolbytet, det har gjort en så enorm skillnad på dom båda och det är något jag är så tacksam över.
 
* Våran stora mysiga lägenhet! För att ligga mitt ute på på bonvischan så har vi buss som går regelbundet förbi vilket underlättar för både mig och barnen , gångavstånd till en liten Ica Nära, gångavstånd till en av våra favorit stränder. Och nära ner till båda jobben , Uddevalla och Gbg.
 
* Att det trillar in nya jobbmöjligheter så jag kommer kunna komma på fötter ekonomiskt framöver. 
 
* Och för att inte glömma mina fina vänner jag har som stöttar och hjälpt till under detta året. Tack till er alla, ingen nämnd ingen glömd 💖


 

Ja hörni detta var min resume av det här året som trots mest tråkigheter ändå bidragit till några bra saker.  Inte ett år jag ser tillbaks på med ljusa minnen men det har varit lärorikt helt klart. 

Firande i kväll ser det inte ut att bli för min del tyvärr. Jag har jobbat så mycket det sista så jag har helt enkelt inte orkat fundera på nyårsfirande. Det har ju varit rätt intensivt flytten strax inpå advent och julstöket och nytt jobb mitt upp i allt. Jag har inte riktigt landat och hunnit ladda om.  Så denna dagen får bli som den blir helt enkelt men jag är inte deppig för det. Jag ser fram emot att hugga in i nästa år och ta tag i alla nya och gamla planer igen. 

Önskar er en fin nyårshelg och var rädda om varandra!
 
Kram V
 
 

Ett vardagspussel

Hej och välkommen till min blogg! Vem är jag? En ensamstående skild trebarnsmamma som har haft en minst sagt tuff resa med att få ihop vardagspusslet med allt vad det innebär. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och får ofta frågan hur jag orkat kämpa vidare i alla motgångar och bakslag. Så därför kom jag på idén att starta den här bloggen för att dela med mig om mina tips och erfarenheter. En blogg om hur man får ihop vardagspusslet med familjelivet, jobb och ekonomi. Jag hoppas ni kommer få lite inspiration och tips att ta med er i er vardag. Dela gärna med er av era egna tips och erfarenheter. Kram Veronica

RSS 2.0